Tutorial; få till din eyeliner

Tutorials ° 2012-11-27
Hej! 
 
Något som många tycker är väldigt svårt är att måla med eyeliner. Man blir skakig i handen, det blir kladdigt och man tar aldrig tag i att träna så att man till slut blir bra på det. Nyckeln till att få fram en bra linje är såklart att träna. Man blir stadigare och stadigare ju mer man tränar. Men det finns några tips på hur man t.ex. kan få fram en bra vinge i yttre hörnet, och så finns det "regler" för hur man helst inte ska göra. 
 
Det många gör är att de tar tag i ögonlockets yttre del och drar ut det. Jag lovar att det inte blir enklare av att göra så. Då blir ögonlocket skrynkligt och det blir jätteojämnt. Om man är nybörjare, kan man istället börja med att ta en vanlig vässad kajalpenna och jobba fram ett streck längs franskanten. En kajal blir inte lika kladdig och det är inte lika svår att arbeta med. Sen kan man ta en flytande eyeliner och fylla i. Då har man kajalen som en bra riktlinje. 
 
Det bästa är egentligen att ta sin tid och träna, träna och träna. Slappna av, se det inte som den största utmaningen i världen. Ta din tid, och gör om om det blir fel. Det blir till slut enklare och enklare.
 
MEN IALLAFALL, så gjorde jag en liten bildtutorial på hur jag målar min eyeliner. Den här är gjord förutsatt att du har tränat på att få fram en ganska rak linje till att börja med. 
 
Steg 1: 
Måla fram en linje längs franskanten. Börja gärna inte allra längst in, då kan ögat se avlångt och mindre ut. Måla längs hela ögonlocket, stanna i yttre hörnet.
 
 
 
Steg 2: 
Det är nu du ska börja på din vinge. Det bästa är om du markerar hur långt ner vingen ska börja. Måla sedan ett streck uppåt, så långt som du vill att vingen ska vara. Om du vill ha en lång och ganska rak vinge, så målar du såklart strecket mer rakt utåt istället för uppåt. Här har jag målat uppåt.  
 
 
Steg 3: 
Sätt penseln där du avslutade linjen längs franskanten. Måla mot strecket du precis målade, så att de möts och bildar en triangel. 
 
 
Steg 5: 
Nu är det bara det enklaste kvar! Det enda som återstår nu är att fylla i den tomma triangeln och sen är du färdig!
 
 
 
Jag hoppas att det här var till någorlunda bra hjälp till er som tycker att det kan vara svårt. Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, ett av mina största problem när det gäller smink! Tack, ska testa det hemma ^^

2012-11-27 @ 16:08:50
Postat av: Nichole

Åh tack Ida ;) de ska jag att prova!

2012-12-13 @ 18:07:49
URL: http://how.nicholetoren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback