Julinspirerat #2

Festligheter och högtider Kommentarer (3)
Här kommer gårdagens smink. Ännu en lite julinspirerad look. Guldigt på ögonlocken och rött omkring. 
 
Röd är en väldigt svår färg, då det är så himla lätt att man bara ser inflammerad ut. Så personligen tycker jag att det oftast passar bäst att ha den röda färgen i globlinjen och en annan färg mitt på locket. 
 
SÅHÄR blev det igår iallafall. Jag hade velat ha ett par snygga lösfransar och mer glitter egentligen, men men. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lejon

Festligheter och högtider Kommentarer (1)
Men hej där.
 
I torsdags var jag på makseradfest. Jag var lejon. Så det innebar en massa solpuder, ögonfransar och hårspray. 
 
Såhär blev det. 
 
 
 
H&M har förövrigt ett helt okej solpuder för 40 kronor! Inte för att jag kommer använda solpoder slaviskt, men det kan vara bra att ha och markera vissa partier i ansiktet då och då. Typ ha vid hårfästet och längs ansiktets yttre kanter.   

Festligt lila och silver

Dagens make-up Kommentarer (0)
Heyheyhey! 
 
Det blev en till festlig sminkning idag. Jag tänkte att den här kunde passa bra till nyår den också. 
 
Silver, lila och lösögonfransar. Som ni ser så har jag haft lila både längst in och längst ut på ögonlocket och sedan även i globlinjen. Då blir ju silverdelen som en cirkel mitt på ögat. Ögonen ser då större ut och det blir väldigt mycket dimension i det hela. Ibland kanske silverglittrig ögonskugga kan se lite mycket ut om det bara ligger som ett lager över hela ögonlocket menar jag! 
 
Lila är förövrigt en väldigt bra ögonskuggsfärg. Blå och gröna ögon poppar väldigt bra i lila, men personligen tycker jag att lila passar alla ögon.
 
 
 
 
 
Fransarna sitter helt skevt, men det struntar jag i. 

Svart med blått

Dagens make-up Kommentarer (0)
Aloha! 
 
Lite blåsvart sotning idag. Blå inslag i ögonskuggan passar perfekt för er med bruna ögon, färgerna poppar fram extra då. Så ni med bruna ögon som vill köra på en sotning någon gång, bringa gärna in lite blått i det. Kör på det till nyår, använd några fina lösögonfransar och highlighta kinderna ordentligt!
 
 
 
 
 

Sminka Elin

Festligheter och högtider Kommentarer (0)
Well hello. 
 
Elin är här hos mig. Hon var mäkta sugen på att bli sminkad. Jag tänkte först göra henne till superhjälte med lila ögonbryn, men det blev inte bra. Ögonskuggan fäste inte i hennes apögonbryn. Heh. 
 
Så det blev en svart sotning, med röda inslag på ovansidan och lila på undersidan och en massa eyeliner och glowiga kinder. Ljusa läppar också. Festligt. 
 
 
GURL U FIIIIIIIEEEERCE

Luciakaramelligt

Dagens make-up Kommentarer (0)
Heeeeej igen! 
 
Idag är det lucia, så jag tänkte vara lite extra glammig idag. Jag tänkte "silverglittereyeliner!", sen tänkte jag "vad passar till silver?" och då tänkte jag "blått!" och sen tänkte jag "jag lägger till rosa också!". Så det fick bli blått och rosa, med silverglittereyeliner, lite lila på längs undre franskanten och rosaskimriga läppar. 
 
 
 
 
Alla skuggor idag är från H&M, även eyelinern! 
Tips: använd glittrig eyeliner ovanpå en vanlig svart eyeliner. Då får man en piggare blick. 

Billigt, billigt, billigt

Ida handlar Kommentarer (0)
Heeeeej! 
 
Jag tänkte prata lite om budgetsmink. Jag vet själv att smink kanske inte är något man vill lägga massor med dyra pengar på alltid, särskilt inte för oss som lever på studiebidrag. 
 
SEMIBUDGET:
Jag har förstått det som att de flesta i min ålder köper smink från t.ex. Maybelline, L'Oréal, IsaDora eller Max Factor. Dessa är verkligen inga dåliga sminkmärken, men i vissa fall kan man behöva lägga en extra hundring för att få bra kvalitet. Jag har lärt mig att det inte är värt att köpa foundation och concealer från dessa märken. Det finns inte nog många toner, så man får inte rätt färg till sin hy. Dessutom mest bara... rinner de av ansiktet under dagen. MEN: att köpa mascaror, ögonskuggor, eyeliners, ögonbrynspennor och dylikt tycker jag går utmärkt att köpa till dessa priser. 
 
Sen finns det ju SUPERBUDGET, t.ex. smink från H&M. Foundation, concealer, puder och mascara från H&M är oftast värdelöst. MEN: om man har väldigt lite pengar och ändå känner för att uppdatera necessären, kan man lätt köpa en H&M-ögonskugga eller nagellack och ändå klara sig bra med det. Nyckeln till att få en billig ögonskugga att sitta fast är primer. Primer, primer, primer. Alltså som en krämig ögonskugga man har på innan man har på puderögonskuggan. En primer behöver heller inte vara dyr. Lumene har en bra primer som räcker jättelänge.
 
Jag har även lärt mig att när det kommer till budgetskuggor, så är helmatta skuggor oftast mycket sämre än skuggor med lite lite skimmer i. Med skimmer blir skuggan något "krämigare" på något sätt, och den får då oftast mycket starkare pigment. Jättetorra skuggor lägger sig bara som potatismjöl på ögonlocket.
 
Igår köpte jag en krämig guldskugga på H&M för 30 kronor. Jag har bara prova den på handleden än så länge, men den ser jättefin ut! 
 

Rose tan

Dagens make-up Kommentarer (1)
Hej. I dagens sminkning använde jag mig av IsaDoras ögonskuggsduo "Rose tan". Jag tog av den brungråa och hade över hela ögonlocket, längs undre fransraden och hade en annan lite mörkare brun i globlinjen. 
 
IsaDoras ögonskuggor tycker jag fungerar väldigt bra, och de är väldigt billiga för sin kvalitet. Den här kostade 99 kronor. Söta färger som nog blir jättefina till sommaren när man blivit lite brun. 
 
Såhär ser den ut; 
 
 
Såhär ser den brungråa ut på; 
 
 
 

60-tal

Dagens make-up Kommentarer (1)
60-talssminkning. När man ska sminka sig inspirerat av 60-talet gäller det framförallt att ha väldigt ljusa hela ögonlock, så att ögonen ser löjligt stora ut. Sen gör man en väldigt skarp välvd mörk linje i globlinjen. Mycket eyeliner och mycket fransar. Mörkt längs undre fransraden och ljust i vattenlinjen. Gärna ljusa läppar. Och om du kan, gör twiggys!
 
 
 

Fierce

Allmänt Kommentarer (0)

HEJ. Nu var det sådär längesen igen. Huu. Jag känner mig så dålig. Men såhär såg jag ut i... torsdags? Ja, torsdags.

Lite brunt sotat med brun kajal. En brun sotning är väldigt fint om man vill känna sig lite fierce och extra sminkad, men det som är så bra är att man undgår panda-effekten. En svart sotning är också jättesnyggt, särskilt med lite inslag av färg. Men det passar oftast bättre som en kvälls/festsminkning. Så om du vill vara lagomt sotig: använd bruna skuggor och en brun kajal! Och neutrala läppar. Sotat över huvud taget tycker jag passar bäst med uppsatt hår, så att ögonen verkligen kommer fram. Och glöm inte att bättra på kajalen i vattenlinjen när den börjar försvinna.
Ful blogg

Övrigt Kommentarer (0)
VIKTIGT MEDDELANDEEEEEE. Eller ja, viktigt. Jo men lite viktigt. Min blogg är ljusblå nu för att Elin ska fixa lite mer med min design. SÅ NU VET NI. 
 
Jag kommer förövrigt göra några konstiga podcasts om make-up någon gång i framtiden. Hmm. Jag kommer göra det som ett individuellt arbete i medieproduktionen, nämligen. Men jag vet inte riktigt när det blir, dock. Så småningom kommer jag även göra videotutorials också! 
 
Här är jag och Elin. Bra bilder kommer sen. 
 
 
 

Rimfrostgrönt

Dagens make-up Kommentarer (1)
Igår var det massa rimfrost överallt och gräset fick en jättefin färg. Så jag blev lite inspirerad av den och gjorde något sånt här idag. Med lite lila på undersidan också. 
 
 
 

Julinspirerat

Dagens make-up Kommentarer (1)
HEJ ALLA MINA FANTASTISKA FANZ! 
 
Jag fick höra att det vore trevligt med lite olika julsminkningar här på bloggisen. Så imorse lyxade jag till det lite extra. Jag kommer komma med minst en till julsminkning senare också. 
 
Det här är vad jag kom fram till idag. Egentligen ville jag ha ljust turkost och guldigt, men den turkosa färgen syns tyvärr inte så bra. Så det blev mest lite skimrigt och lite guldigt. Med låååånga lösögonfransar och jätterosiga skimriga kinder och neutrala men glansiga läppar. Då är du sådär lite lagom festlig om du inte känner för att spöka ut dig alltför mycket inför jobbiga frågsamma släktingar. 
 
Helheten: lagom glammigt och glänsande fint.
 
Ögonskuggan: jag använde mig av en vit kajal som primer, för att få fram de ljusa färgerna på bästa sätt. Vitt med en touch av turkost (för att få fram ~*den vintriga kylan*~) mitt på ögonlocket. Guldigt (för att få fram ~*den juliga värmen*~) i globlinjen. Väldigt enkelt. 
 
 
Lite skimrig ljusbrun skugga längs undre franskanten för att få fram intensitet, så att ögonen inte bara försvinner in bland de långa fransarna. Addera gärna lite vit kajal längs vattenlinjen för att få fram kontrast. 
 
Kinder: mycket rosa! Så du får sådär "pigga" kinder som man bara vill klämma i. Jag använde mig av en krämrouge, för att de håller lite längre under dagen och ger ett mer framgående rosigt resultat. Jag använde också en highlighter längs kindbenet så man verkligen är sådär fantastiskt ~*glowing*~. Ett neutralt läppstift med ett glansigt läppglans på och du är klar! 
 

Jätterosa

Dagens make-up Kommentarer (0)
Väldigt rosa idag. Jag använde min nya Viva la Diva pink glitter. Den funkade helt okej, men jag ville se mer glitter...