Oh la la!

Dagens make-up Kommentarer (0)
Hej hej hej hej! 
 
Det blev ingen sotning med mina nya rosa ögonskugga idag. Det blev något helt annat. Men jag har inte haft möjlighet att ta kort på det ändå... Så här kommer en bild på mig i mitt fina orange läppstift från Topshop! 
 
Topshop lips in Oh la la! 
 
En jättefin varm orange färg som går lite mot det rosa hållet. Jag har pratat lite om Topshops produkter förut. Jag tycker om deras läppstift väldigt mycket, för de är så krämiga och matta. Inget jobbigt skimmer i. Perfekta att slänga på läpparna om man inte orkar lägga ner så mycket tid på sminket.
 
 
 
Här hittar ni det; http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=1&viewAllFlag=&catalogId=33057&storeId=12556&productId=2256874&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=208567&parent_categoryId=208495&pageSize=200 

Pink glitter

Ida handlar Kommentarer (1)
Jag spontanshoppade en ögonskugga idag. Viva la Diva "pink glitter". Jag är väl inget jättefan av deras produkter, kvaliteten är inte den bästa direkt. Men den var så fin och glittrig och framförallt billig så jag var tvungen. 
 
Deras skuggor känns väldigt "torra" på något sätt, så pigmenten är inte så jättestarka. Men om jag har en bra primer och jobbar in den ordentligt så ska det nog gå. Jag tror jag ska göra någon sotning med den imorgon. 
 
 
60 kronor på Åhléns! 

Lite rött och lite vitt

Dagens make-up Kommentarer (0)
Aloha. 
 
Såhär ser jag ut idag. Lite rött och lite vitt. Lite svarta naglar också. 
 
 
 

Tutorial; få till din eyeliner

Tutorials Kommentarer (2)
Hej! 
 
Något som många tycker är väldigt svårt är att måla med eyeliner. Man blir skakig i handen, det blir kladdigt och man tar aldrig tag i att träna så att man till slut blir bra på det. Nyckeln till att få fram en bra linje är såklart att träna. Man blir stadigare och stadigare ju mer man tränar. Men det finns några tips på hur man t.ex. kan få fram en bra vinge i yttre hörnet, och så finns det "regler" för hur man helst inte ska göra. 
 
Det många gör är att de tar tag i ögonlockets yttre del och drar ut det. Jag lovar att det inte blir enklare av att göra så. Då blir ögonlocket skrynkligt och det blir jätteojämnt. Om man är nybörjare, kan man istället börja med att ta en vanlig vässad kajalpenna och jobba fram ett streck längs franskanten. En kajal blir inte lika kladdig och det är inte lika svår att arbeta med. Sen kan man ta en flytande eyeliner och fylla i. Då har man kajalen som en bra riktlinje. 
 
Det bästa är egentligen att ta sin tid och träna, träna och träna. Slappna av, se det inte som den största utmaningen i världen. Ta din tid, och gör om om det blir fel. Det blir till slut enklare och enklare.
 
MEN IALLAFALL, så gjorde jag en liten bildtutorial på hur jag målar min eyeliner. Den här är gjord förutsatt att du har tränat på att få fram en ganska rak linje till att börja med. 
 
Steg 1: 
Måla fram en linje längs franskanten. Börja gärna inte allra längst in, då kan ögat se avlångt och mindre ut. Måla längs hela ögonlocket, stanna i yttre hörnet.
 
 
 
Steg 2: 
Det är nu du ska börja på din vinge. Det bästa är om du markerar hur långt ner vingen ska börja. Måla sedan ett streck uppåt, så långt som du vill att vingen ska vara. Om du vill ha en lång och ganska rak vinge, så målar du såklart strecket mer rakt utåt istället för uppåt. Här har jag målat uppåt.  
 
 
Steg 3: 
Sätt penseln där du avslutade linjen längs franskanten. Måla mot strecket du precis målade, så att de möts och bildar en triangel. 
 
 
Steg 5: 
Nu är det bara det enklaste kvar! Det enda som återstår nu är att fylla i den tomma triangeln och sen är du färdig!
 
 
 
Jag hoppas att det här var till någorlunda bra hjälp till er som tycker att det kan vara svårt. 

Jag vill handla smink

Dagens make-up Kommentarer (0)
HOLA QUE PASA? MUY BIEN GRACIS ET TU?
Jag sitter i skolan, jag. Jag sitter i fotostudion, jag. Med Filip i min klass. Vi ska egentligen fota till en *jeansreklamkampanj* men vi vet inte hur vi ska göra. Men nu kom Elin så nu får vi svaret. 
 
IALLAFALL så har jag rosa läppar idag. Jag gillar det läppstiftet. 
Jag vill handla smink. Det vill jag. Har ni något tips på något bra märke? Tack på förhand. 
 

Golden green

Dagens make-up Kommentarer (2)
Good afternoon. Här sitter jag och dricker afternoon-tea. Nej skoja. Jag gör ingenting. 
 
Jag såg de allra sista avsnitten av Sex and the City förut när jag sminkade mig. Det var ett väldigt väldigt väldigt puckat tillfälle att göra det på. Grät sönder hela mitt ansikte. 
 
Men såhär blev det i slutändan. Grönt och guldigt. 
 
 
 

90's

Dagens make-up Kommentarer (4)
WÄLL HELLÅO!
 
Idag körde jag på tunga bruna ögonlock med lite rosa stänk. Typ lite 90-tal på något sätt.
 
 
 
 
FÖRRESTEN! Ni som faktiskt läser den här bloggen. Vad vill ni se? Vad vill ni läsa om? Säg gärna. Om det är något särskilt så.
 
 

Lite lagom

Dagens make-up Kommentarer (0)
Det här var fredagens look. Lite lagom party, lite lagom färgglatt, lite lagom skimrigt. 
 
 
 

Eldigt

Dagens make-up Kommentarer (0)
Hola. 
 
Idag är jag lite eldig. Med gult, rosa och svart. Och lite vit kajal. 
 
 
 

Sminka varandra

Övrigt Kommentarer (0)
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej. Nu var det längesedan. Det känns hemskt. Jag har haft fullt upp med det ena och det andra. Men nu ska jag blogga som vanligt igen. 
 
Igår sminkade jag min pojkvän. Han blev jättejättefin. Sen sminkade han mig. Jag blev inte jättejättefin. Men det var inte ~*illa pinkat*~för att vara en första gång :)))) 
 
Såhär såg han ut: 
 
 
 
Såhär såg jag ut: 
 
 
 
Artistiskt. 

"Vinrött" läppstift

Dagens make-up Kommentarer (0)
Jag smetade på mig lite vinrött läppstift. Men på bilden ser jag ut som en polsk hora. Plus att det ser helt bara vanligt rött ut. 
 
MEN VISST
 

Rött och svart

Dagens make-up Kommentarer (0)
Lite rött och lite svart. 
 
Skumt fokus på bilderna. 
 
 

Topshop

Produkttips Kommentarer (0)
Well hello there. Batteriet på kameran dog när jag höll på att ta kort på dagens look :)))))
 
Men vad gör det när man kan skriva om fantastiskt fina nagellack från Topshop?
Det fula med det här är att jag aldrig ens har testat Topshops nagellack. Men jag har ju testat deras läppstift och blusher, och de gillar jag. Sminket där är väldigt billigt och kommer i klara, söta färger. Deras läppstift har oftast inget skimmer i sig, och det äger. Deras hudfärgade läppstift "Lips in Nevada" använder jag nästan varje dag. Det funkar jättebra. Så passa på och köp en massa fint billigt smink nästa gång du är på Topshop!
Jag var inne på deras hemsida nu och hittade dessa nagellack, som kommer från deras Louise Gray-kollektion. Jag blev hänförd av färgerna. 
 
 
 
Jag använder sällan nagellack, men jag tycker att det kan vara ett fint substitut om man inte använder smycken och vill se lite extra ~*festlig*~ut. 
 
Här finner du Topshops nagellack och annat smink;
http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogNavigationSearchResultCmd?catalogId=33057&storeId=12556&langId=-1&viewAllFlag=false&sort_field=Relevance&categoryId=208569&parent_categoryId=208495&beginIndex=1&pageSize=20 
 

Lila igen

Dagens make-up Kommentarer (0)
Jag är tillbaka. Jag har spenderat helgen i el Stockholmo och har inte riktigt haft tid att bloggeliblogga. MEN NU SÅ. 
 
Jag kände mig oerhört oinspirerad imorse. Verkligen inte alls inspirerad. Så jag bara slängde ihop någonting. Det blev en massa lila. Lite violigt. 
 
 

Tutorial; enkelt snygga ögonbryn

Tutorials Kommentarer (2)
God morgon, undersåtar. 
 
Jag vet själv vilket problem det kan vara att få till fina ögonbryn. Man vill få till en bra båge, rätt tjocklek och och form. Jag kan säga såhär; det är inte så svårt som det kan verka att få till detta. Man behöver bara en smal och hård pensel och en vässad ögonbrynspenna. Eller brynskugga. Men jag använder mig av penna. 
 
Om du som jag är blondin, är det snyggast med en färg som går i en gråare nyans. Om du är brunhårig så kan du använda en brun som går i en lite rödare nyans. 
 
Steg 1. 
Ta pennan och gör en tydlig linje på brynens under- och ovansida. Var inte rädd för att rita lite utanför själva brynet. Det fixar man till sen när man suddar och fyller i. Jag gör alltid det för att få till en snygg båge på ögonbrynet, eftersom min form inte är naturligt snygg.
 
 
 
Steg 2. 
Ta den smala penseln och sudda lite i linjerna för att få till en mjukare form. Detta är väldigt viktigt, då det annars kan se lite ojämnt ut. 
 
 
 
Steg 3. 
Ta pennan igen, och börja fylla i den tjockare delen av ögonbrynet. Det behöver inte bli jämnt nu, utan du ska bara lägga på lite av färgen. Det blir bäst om du inte målar tjockt med pennan på den tunnaste delen av brynet, utan det fixar du också sen när du suddar. 
 
 
Steg 4. 
Det är nu magin händer. Ta penseln och sudda i brynet. Du ska liksom dra ut färgen över hela brynet. Detta kan ta lite tid ibland, men med rätt tålamod är det verkligen värt det. Dra ut färgen över den tunna delen av brynet, som du vill ha det. 
 
 
 
FÄRDIG. Nu kan även som är missnöjd med din ögonbrynsform få till det snyggt. 
 
 

Vitt och gråblått

Dagens make-up Kommentarer (0)
Hola putas. 
 
Jag fick tvärstressa fram lite smink och tvärstressa fram lite bilder imorse. Det blev vitt och gråblått. 
 
 
 
 
Imorgon kommer en tutorial på hur man får fina ögonbryn. STAY TUNED. 

silver

Dagens make-up Kommentarer (0)
HEJ JAG HAR JÄTTEBRÅTTOM 
 
JAG ÄR LITE SILVRIG IDAG. TYP. 
 
 
 
 
 
 

Höstinspo numero dos

Dagens make-up Kommentarer (1)
Hej där. 
 
Jag är sådär härligt ~*höstinspirerad*~ idag också. Så det fick bli guldigt och mossgrönt på ögonlocket och lite plommon på undersidan. 
 
 
 

Höstinspo

Dagens make-up Kommentarer (0)
Idag är jag ~*höstinspirerad*~. Jag ser ut som ett svävande ~*höstlöv*~. Plommon, orange, rosa. 
 
 
 
 
Jag har använt mycket av min Make Up Store microshadow "diva". Plommonlila glittrig fantastisk ögonskugga. En av mina tidlösa favoriter. 

High tech lighter

Produkttips Kommentarer (0)
Tja. Eftersom att jag gått runt i smutsig t-shirt och fett hår hela dagen idag, kände jag inte direkt för att sminka mig. Så nu ska jag prata om min High Tech Lighter från Make Up Store istället. 
 
Den fungerar både som highlighter och primer för kinder och ögon, vilket är helt fabulöst. Eftersom den är ganska klistrig, kan det ibland vara lite svårt att jobba in den på huden. Men det gäller bara att sudda och sudda och sudda så lägger den sig fint sen. Eller ja, SÅ jobbigt är det ju inte.  
 
Hur som helst; jag tycker om den. Den ger ett lagomt skimrigt shimmer. Och så är den jättebra att ha om man vill ha lite shimmer i ögonskuggorna. 
 
155 kronor. Jo men det funkar, den kommer ju hålla ett bra tag. 
 
 

Mossigt

Dagens make-up Kommentarer (0)
Det är fredag idag. Jag ska inte festa idag. Men jag har sminkat mig ändå, tihi.
 
Mossgrönt och lila och glitter. 
 
 
 
 
Bas: 
MAC Studio fix fluid foundation
MAC Studio finish concealer 
IsaDora Velvet touch compact powder
 
Ögon: 
Make Up Store high tech lighter "platina" 
Eleven 120 colours eye shadow set 
Make Up Store microshadow "a girls best friend"
Make Up Store microshadow "butterfly"
H&M white eyeliner
IsaDora Waterproof glossy eyeliner
L'Oréal Double extension beauty tubes technology mascara 
 
Ögonbryn: 
Lumene Blueuerry eyebrow pencil grey brown
 
Kinder: 
Maybelline my blush #101 
Make Up Store high tech lighter "platina"
 
 
 

Purple rain jäh

Dagens make-up Kommentarer (0)
Hola amigos. 
 
Idag är jag lite mer färgglad. Utropstecken. Lila och lila och lite rosa. Och en massa blixt, eftersom dagsljuset försvinner innan du hinner säga häst. 
 
Häst.